Aukioloajat ja yhteystiedot

 

Kirkkoherranviraston virastopalvelut (virkatodostus- ja sukuselvitystilaukset, avioliiton esteiden tutkinnat jne.)

Ma klo 9-12 

Ti klo 9-12 

Ke suljettu

To puhelinpäivystys klo 9-12 

Pe suljettu

Arkipyhinä kirkkoherranvirasto on suljettu

Käyntiosoite: Koulutie 34, 43500 Karstula

p. (014) 429 4410

karstula.khvirasto@evl.fi

 

Päivystävä pappi on tavattavissa Seurakuntavirastossa :

Ma klo 9-12

To klo 9-12

Käyntiosoite: Tapulilahdentie 2, 43500 Karstula

p. (014) 429 4420

Muuna aikana sopimuksen mukaan ota yhteys:

kirkkoherra Seppo Tiainen p. 040 515 5991 tai seppo.tiainen@evl.fi

 

 

Kirkkoherranvirasto

 

Kirkkoherranvirasto palvelee, mm. kun haluat tilata virkatodistuksia, varata seurakunnan tiloja, pyytää avioliiton esteiden tutkinnan.

Varaukset 

Kirkkoherranviraston kautta hoidetaan seurakunnan tilojen, kuten kirkon ja seurakuntatalon varaukset. Varaukset voi hoitaa paikan päällä virastossa tai puhelimitse. Siunaustilaisuutta varatessa on syytä tulla virastoon paikan päälle, päivystävä pappi on tavattavissa virastossa maanantaisin ja torstaisin klo 9-12. Päivystävän papin tavoittaa puhelinnumerosta 014 429 4420.

Kirkonkirjat 

Kirkkoherranvirastossa pidetään seurakunnan "kirkonkirjoja", eli ylläpidetään jäsenrekisteriä.  Jäsenien tietoja löytyvät kirkonkirjoista ja perhelehdistä. Nykyään jäsentiedot ylläpidetään sähköisesti. Seurakunnassa rekisteröidään seurakuntalaisten kasteet, rippikoulun käynti ja konfirmointi, avioliittoon kirkolliset vihkimiset, kirkkoon liittymiset ja kirkosta eroamiset. 

Virkatodistukset ja sukuselvitykset 

Kirkkoherranvirastosta voi tilata virkatodistuksia eri tarkoituksia varten. Todistuksen voi tilata puhelimitse, sähköpostilla tai käymällä virastossa. Sähköpostilla lähetettyihin virkatodistustilauksiin ei tule tietoturvasyistä laittaa henkilöiden henkilötunnuksia. Virkatodistuksen johon tulee näkyviin ainoastaan elossa olevan päähenkilön tiedot, eli ns. elää-todistuksen, saa yleensä mukaansa virastossa asioidessa.  Sukuselvitystä ei yleensä saa heti mukaan, vaan se lähetetään asiakkaalle postissa tai sen voi noutaa virastosta myöhemmin sovittuna ajankohtana. 

Tilaa virkatodistus

Sukututkimus

Kirkkoherranviraston arkiston mikrokorteilla on tiedot Karstulan seurakunnan jäsenistä vuodesta 1861 lähtien, tätä vanhemmat kirkonkirjat ovat Jyväskylän Kansallisarkistossa.

Teemme kirkkoherranvirastossa tilauksesta virkatodistuksia sukututkimusta varten.  Sukututkimuksen voi noutaa virastosta, jolloin todistus maksetaan käteisellä, tai lähetämme sen asiakkaalle postitse jolloin laskuun lisätään  toimitusmaksu 5,50 € .

Jos sinulla on kokemusta kirkonkirjojen tutkimisesta, voit itse tulla virastoon tekemään sukututkimusta. Tutkijan käytössä on seurakuntamme 100 vuotta vanhemmat kirkonkirjojen mikrofilmit. Tutkimusaika  tulee varata etukäteen virastosta. 

Tapulinlahdentie 2
43500  Karstula

Avoinna ma 9-12 , ti 9-12 to puhelinpäivystys 9-12 ke ja pe suljettu