Rippijuhla

Konfirmaatiomessun jälkeen ystävät ja sukulaiset kokoontuvat nuoren rippijuhlaan. Juhlaa vietetään kotona tai muussa juhlapaikassa.

Rippijuhlaa varten ei tarvitse välttämättä suunnitella erillistä ohjelmaa. Juhla etenee yleensä vieraiden saapumisen, onnittelujen ja lahjojen, ruokailun ja kahvittelun sekä vapaamuotoisen seurustelun muodossa.

Juhlassa voidaan pitää puhe rippilapselle. Myös musiikkiesitykset tai yhdessä laulaminen sopivat juhlan luonteeseen. Jos isosten ja rippipapin käyntiä juhlassa toivotaan, heidät on huomaavaista kutsua etukäteen.

Konfirmaatio

Konfirmaatio on rippikoulun päätteeksi järjestettävä juhla. Konfirmaatiossa on kyse omakohtaisesta tunnustautumisesta kristilliseen uskoon. Karstulassa rippikoulun päättäneet nuoret konfirmoidaan kirkkossa jumalanpalveluksen yhteydessä.

Konfirmaatio on kiinteästi yhteydessä lapsena saatuun kasteeseen. Rippikoulussa saadun hengellisen opetuksen jälkeen nuori yhtyy samaan uskontunnustukseen, jonka vanhemmat ja kummit lukivat hänen kastetilaisuudessaan.

Konfirmaation merkitys

Nuori vahvistaa konfirmaatiossa uskovansa sen mitä hänelle on opetettu ja ilmaisee halunsa kasvaa kristillisessä uskossa, elämässä ja rakkaudessa. Konfirmaatioon osallistuminen on vapaaehtoista.

Konfirmaation jälkeen nuori saa käydä itsenäisesti ehtoollisella ja toimia kummina. Hänet voidaan myös vihkiä kirkollisesti avioliittoon ja hän voi asettua ehdokkaaksi seurakunnan luottamustoimiin 18 vuotta täytettyään.

Seurakunnassamme on tapana kutsua kummit tilaisuuteen erityisellä kutsulla, jonka nuoret usein valmistavat rippileirillä.